Webshop

Időpontfoglalás

Helpdesk

5 ok, amiért a Te cégednél is érdemes informatikai hálózatot létrehozni

Ha vállalkozásodban több mint 5 számítógépes munkaállomást és nyomtatót alkalmazol, akkor bizony itt az ideje hálózatot telepítened. Ez nemcsak az erőforrások jobb kihasználását eredményezi, hanem a központosított adminisztrációt, a biztonsági mentéseket is egyszerűsíti, és egyúttal kollégáid is hatékonyabbak lesznek.

A hálózatok telepítése nem egyszerű és nem is olcsó, ezért érdemes szakértőkre bízni a munkát a termelékenység, biztonság és stabilitás növelése érdekében.

Ebben a cikkünkben bemutatjuk azt az 5 indokot, amiért már a Te cégednél is érdemes hálózatot telepíteni.

1. Spórold meg a költségeket!

A hálózatok segítségével kollégáid megoszthatják a nyomtatókat, a szkennereket, a faxokat, a fénymásolókat, illetve az internetkapcsolatokat is, így elég, ha 5 nyomtató helyett csupán 1-et vásárolsz.

Ezzel nemcsak a beszerzési árat, hanem a folyamatos karbantartási költségeket is megspórolhatod magadnak.

A megosztott internetkapcsolatnak köszönhetően tűzfallal vagy proxy szerverrel ellenőrizheted az internethozzáférést cégedben, amellyel a kollégák esetleges visszaélései miatti felelősség a későbbiekben nem a cégedet terheli.

2. Kezeld egyszerűbben az informatikát!

A legtöbb vállalkozásnak csak az üzleti nyilvántartások nyomon követéséhez és a munka irányításához legalább egy számítógépre szüksége van. Ám, amikor ezek száma 5-10-re növekszik, akkor a különböző állomásoknak és az azokat felhasználók hitelesítő adatainak kezelése bonyolulttá válik.

A kiszolgálóalapú hálózat megkönnyíti a felhasználói azonosítók és jelszavak központosított kezelését, amellyel nő a számítástechnikai eszközök és az adatok biztonsága is. Emellett központosított házirend-kezelést is létrehozhatsz azért, hogy alkalmazottaid kizárólag azokhoz az adatokhoz férjenek hozzá, amelyek a munkavégzésükhöz valójában szükségesek.

3. Növeld a hatékonyságod!

A hálózatok megkönnyítik az információk megosztását és a munkában való együttműködést is. Legyünk őszinték: nem túl hatékony, ha a céges papírokat irodából irodába visszük, ahogy az sem, ha egy adathordozón tároljuk őket.

Célszerűbb és biztonságosabb, ha az információkat egy olyan központosított szerveren tartjuk, amelyhez kizárólag azok férhetnek hozzá, akik arra jogosultak. A projektek így egyszerűbbé és átláthatóbbá válnak, a csapat pedig még kreatívabb lesz.

4. Automatizáld, amit lehet!

Ha vesztettél már el adatokat számítógépes összeomlás miatt, akkor pontosan tudod, miért fontos a biztonsági mentés. Sohasem lehetsz biztos abban, hogy a céges adatokról rendszeresen biztonsági mentést készítenek kollégáid az adott munkaállomáson.

A hálózatok segítségével azonban az adatok központilag tárolhatóak, és általuk minden kritikus információról – előre meghatározott ütemezés szerint – biztonsági mentés készíthető. Mindez automatikussá is tehető úgy, hogy a naplófájlok napi ellenőrzésén kívül más felhasználói beavatkozás ne történjen.

5. Dolgozz távolról biztonságosan!

Ha beosztottjaidnak szeretnéd biztosítani a táv- vagy az otthoni munkavégzéshez szükséges technológiai feltételeket, akkor egy hálózat segítségével megkönnyítheted a távoli hozzáférést.

Ezzel minden olyan személy, aki rendelkezik felhasználói azonosítóval és jelszóval, otthonról is kapcsolatot létesíthet a hálózattal. Ez különösen hasznos lehet például azoknak a munkatársaknak, akik éjszakai műszakban fogadnak segélykérő hívásokat. Előtte azonban mindenképpen győződj meg arról, hogy virtuális magánhálózatot vagy VPN-t használsz a távoli kapcsolathoz, hogy belső hálózatod számára is biztonságos legyen.

Extra szakértői tanácsunk!

Ha hálózati problémát észlelsz (pl. hibák a WIFI kapcsolatban), akkor fontos, hogy a megoldás szakszerűen illeszkedjen a teljes hálózati kialakításhoz. Tehát „tűzoltás” – gyorsan veszel az elektronikai boltban még egy wifi eszközt -, helyett kérd szakember segítségét! További javaslatunk, hogy minden esetben készüljön mérési jegyzőkönyv, amiből láthatod a hálózat teljesítményét.

A Te cégednek is szüksége van egy új, hatékony vállalati informatikai hálózatra?

Fordulj hozzánk bizalommal!

Egész Magyarország területén vállalunk hálózatépítési munkálatokat, közben garantáljuk a gyorsaságot, szakértelmet és precizitást. Lehetetlen feladattal még nem találkoztunk. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, írj nekünk!

Kapcsolat

IT.hu