Webshop

Időpontfoglalás

Helpdesk

Nagy frissítések a Microsoft Teams-ben – Minden novemberi újdonság a Microsoft 365-ben

Novemberben is számos újítást élesített a Microsoft a legnépszerűbb felhős irodai csomagjában. Nézzük, mi változott az egyes Microsoft 365 alkalmazásokban, beleértve a Teams, Edge és OneDrive szolgáltatásokat.

Microsoft Teams

Mozgalmas hónap volt az előző Teams hírek szempontjából, az alkalmazás sok nagyszerű funkciót kapott. Ezek közül az első a Teams alkalmazások használatának lehetősége az értekezletek során. Ezen alkalmazások listája tartalmazza az Asana-t, a HireVue-t, a Monday.com-ot, a Slido-t és egyebeket. Ezenkívül a Teams mélyebb integrációt kapott a Forms-szal is, amely lehetővé teszi, hogy kérdőíveket futtassunk a megbeszéléseken. A Teams novemberben hozzáadott néhány további funkciója:

  • A valós idejű zajszűrés végre a Teams-be is megérkezett
  • Egy új Power Automate app a Teams számára lehetővé teszi a rutinfeladatok egyszerűbb automatizálását
  • Az új Power Apps és egy új Power Virtual Agents alkalmazás bevezetésre került a Teams számára
  • Az informatikai rendszergazdák most már engedélyezhetik az alkalmazottaknak a még nem kiadott Teams funkciók tesztelését

A következő hónapban és az új évben még több új funkció érkezik a Teams-be. Hamarosan be tudjuk állítani aktuális státuszunk időtartamát, és lehetőség lesz a bejegyzések rögzítésére is a csatornákban, nem beszélve a konkrét üzenetekre való válaszadásról is.

Tegyük rendbe az informatikád!
Vedd fel velünk a kapcsolatot Kattints ide

Microsoft Edge

Az Edge böngésző két új funkciót vett fel a hónapban. Az első a Web Capture, amely lehetővé teszi a webes tartalmak rögzítését és megjelölését, majd mentését és megosztását. Ugyancsak újdonság az új lap oldalon informatív nézetben a „Saját hírcsatorna” lap. A hírcsatorna most a Microsoft 365 tartalom mellett található, és segít gyorsabban hozzájutnod a friss hírekhez.

OneDrive és egyéb frissítések

A OneDrive és a többi Microsoft 365 alkalmazás is kapott néhány új frissítést. Az iOS rendszeren futó OneDrive új otthoni élményt kapott, amelynek segítségével gyorsan folytathatjuk a legutóbb megnyitott fájlok használatát. Nem is beszélve az új OneDrive widgetről az iOS 14-hez.

Ezen felül a Microsoft hozzáadta a OneDrive család- és csoportmegosztást is. Ennek a funkciónak köszönhetően, miután előre meghatároztuk a családi vagy baráti csoportot, egyetlen kattintással megoszthatjuk a fotót, albumot vagy fontos dokumentumot a csoportunkkal.

A Microsoft 365 néhány további új funkciói közül az egyik az Android telefonokon található Read Aloud funkció, amely Office dokumentumokban felolvassa nekünk a beírt szavakat. Szintén újdonság a Yammer néhány fejlesztése, például az értesítések integrációja a Yammer bejegyzéseivel, és a frissített Yammer élmény a Teams-ben.

Végezetül, az informatikusoknak is érkezett két nagy frissítés. A Microsoft Endpoint Data Loss Prevention általánosan elérhetővé vált, és a Microsoft támogatást adott az AWS-diagramok Visio-n történő webes felépítéséhez.

Tegyük rendbe az informatikád!

Kattints ide

it.hu