fbpx Skip to content

Nyomtatás / Fénymásolás

it.hu logo
Macrotel áramkör fent

Ön is a nyomtatóival égeti a pénzét?

Manapság talán többet nyomtatunk és fénymásolunk, mint valaha. Tudja mennyibe kerül Önnek egy nyomat? Ha nem akkor valószínűleg többe, mint szükséges lenne…

Mi ennek az oka?

Az olcsó, kis teljesítményű nyomtatók vásárlása önmagában csillagászati nyomatdíjakat eredményez, mivel a teljesítmény és az oldalköltség fordítottan arányosak.

Ezeket az olcsó nyomtatókat tipikusan utángyártott tonerekkel üzemeltetik. A kettő együtt garantálja, a rövid élettartamot és a magas üzemeltetési költséget. Tudjuk, hogy Ön nem így tesz, de a többség igen!

Mi a gond az utángyártott tonerekkel?

Rövid távon semmi, hiszen a néha előforduló csíkokkal és foltokkal együtt is olvasható lesz a nyomat.
Hosszú távon viszont az utángyártott toner tönkretesz minden drága alkatrészt a nyomtatókban. Ez az egyetlen lényeges különbség miatt van: az eredeti tonerben a festék lekerekített szemcsékből áll, az utángyártottban azonban nincsenek lekoptatva, így élesek a szemcsék. Ugye el tudja képzelni mit okoz a különbség egy precízós mechanikában?

A megrövidült élettartam és a magas költségek mellett van még valami, ami sok esetben súlyosabb gond, mint az előző kettő együtt:

A megbízhatatlan működés.

Ha nem a festék fogy ki a pályázat beadása előtti pillanatban, akkor egy alkatrész adja meg magát havi számlázáskor. A gyakori meghibásodások okozta kimaradások miatti stressz és profitkiesés a helytelen nyomtató és másolókezelés valódi öngólja.

Mi a megoldás?

A nyomtatás szolgáltatásként történő igénybevétele. Ilyenkor a nyomtató/fénymásoló, akár az Ön tulajdonában van, akár tőlünk bérli, minden kinyomtatott oldal után a fix díjat, úgynevezett „klikkdíjat” fizet. Ez a díj tartalmaz minden nyomtatáshoz kapcsolódó költséget, Önnek csak a papírt kell biztosítania. Benne van a toner/festék, minden alkatrész és minden munkadíj költsége. Ez még nem minden, ezen belül is két lehetőség van:

Prémium

Ebben az esetben az emberi beavatkozás minimalizálva van. A nyomtató/másoló interneten keresztül havonta lejelenti az automatikus számlázás alapjául szolgáló számlálóállásokat. De ez még messze nem minden. Amint érzékeli, hogy kezd kifogyni a festék automatikusan leadja a rendelést, melynek eredményeképpen másnap egy futár leszállítja Önhöz a szükséges tonert.  A gép azt is érzékeli, hogy valamelyik alkatrész meg fog hibásodni vagy el fog kopni benne, melyet ugyanígy megrendel magának, amit szintén futár szállít Önhöz. Természetesen értesíti saját technikusát (a mi kollégánkat) hogy ideje ellátogatni Önhöz egy karbantartás erejéig. Mindez Önnek nem kerül semmibe, hiszen a teljes szolgáltatásra fedezetet nyújt a klikkdíj. Mivel itt a hibák elhárításáról a megelőzésükre kerül át a hangsúly, a rendelkezésre állás és a szolgáltatási minőség egészen más lesz mint az eddig megszokott.

Standard

A standard szolgáltatás keretében működő gépek csak számlálóállást jelentenek és festéket tudnak rendelni maguknak, alkatrészt nem.

Hogyan kezdjek neki?

Díjmentesen elvégezzük jelenlegi nyomtatási környezetének kiértékelését, valamint kidolgozzuk klikkdíj alapú nyomtatási szolgáltatás ajánlatát.

Kattintson ide most a felmérés megrendeléséhez

Szkennerek

Kínálunk nagy, és közepes méretű dedikált szkennereket is. Tudjuk, hogy a fénymásoló / nyomtató is tud szkennelni, de az alkalmazottak ideje drága, a profi szkennerek pedig éppen ezzel spórolnak.

Manapság nehéz elképzelni olyan vállalkozást, amely IT technológia nélkül működik. Emiatt az informatikának folyamatosan működnie kell, ráadásul úgy, hogy ne igényeljen értékes figyelmet a cégvezető részéről. Ilyen szempontból pont olyan mint a víz- vagy gázszolgáltatás. Befizeti a havi számlát és nem akar foglalkozni a működés részleteivel. Pont ezt kínálja az it.hu rendszergazdai szolgáltatása.

A havidíj ráadásul nem csak a szolgáltatásra, hanem szoftverek de akár hardverek esetén is működik!

Érdekel az informatika mint közmű!

Adatok:

37 millió

Kinyomtatott oldal

762

Üzemeltetett nyomtató

80

Nyomtatókra szerződött cég

Kedvenc gyártóink:

Macrotel áramkör lent

Vegye fel velünk a kapcsolatot!