Webshop

Időpontfoglalás

Helpdesk

36 térfigyelő kamerát telepítettünk az illegális hulladéklerakás felszámolásáért

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázat keretében nyolc településen, összesen 36 db térfigyelő kamerából álló kamerarendszert helyeztünk üzembe. A projekt célja, hogy megelőzze az illegális hulladéklerakást a magán- és közingatlanok területén.

Minden pályázónk nyert

Munkatársaink nem csak a technikai munkálatokban vettek részt, hanem a pályázat teljes folyamatában segítették szakértelmükkel ügyfeleinket, ennek köszönhetően minden olyan pályázó nyert, aki velünk készítette elő a pályázatát, sőt, mindenki 100% támogatást kapott a beadott összegre.

Határidőre teljesítettük a projektet

Az I. ütem kitűzött megvalósítási és elszámolási határideje 2021. május 31. volt, amit eddig 2 alkalommal meghosszabbítottak azokra a nyertesekre való tekintettel, akik nem tudták a projektet megvalósítani május végéig.

Mi minden projektünket zártuk a május végi határidőig. Az eredeti tervek szerint újabb 3 ütem várható 2022. év végéig.

Kreatív megvalósítás

A helyszínek változatossága miatt természetesen alkalmazkodnunk kellett az eltérő adottságokhoz. A térfigyelő kamerákat fa vagy fém tartószerkezettel installáltuk, napelemes megoldást építettünk ki, ha nem volt megfelelő áramellátás, internetes hálózatot alakítottunk ki, illetve a kameraképek visszanézhetőségéről is gondoskodtunk, a megfelelő üzemeltetéssel kiegészítve.

A pályázat feltételezte az alap kamerarendszer meglétét, ahol szükséges volt, az új rendszert integráltuk a meglévőbe.

Balatonkenese esetében az illegális hulladéklerakó területek megfigyelését 6 darab szigetüzemű napelemes megfigyelőpont létrehozásával valósítottuk meg.

Mitől különlegesek a kenesei megfigyelőpontok?

  • napelemmel működnek, így nem igényelnek helyi áramellátást
  • mobilinterneten keresztül történik a kameraképek eljuttatása adatközpontunkba, ahol a képek rögzítése történik
  • a rögzített képek távoli visszanézhetőségét is lehetővé teszi a rendszerünk

Így a lakott területtől kívül eső illegális hulladéklerakó helyek távolról is könnyedén megfigyelhetőek.

Minden feladat más és más, így a megoldások közt sincs kettő egyforma, az eltérő igényekre felkészült kollegáink adtak korszerű választ, ezt példázza a felsőörsi megvalósulás is. Néhány gondolat Szabó Balázzsal (polgármester, Felsőörs) és Pichner Péterrel (ügyvezető, it.hu) készített interjúból:

36 kamerát szereltünk fel 8 településen, de mivel minden helyszín egyedi, a munka sohasem válik rutinná. Felsőörsön például az jelentette a kihívást, hogy a községben már meglévő két kamerarendszerhez kellett egy harmadikat illeszteni úgy, hogy zökkenőmentesen tudják használni az érintettek.

Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a nagyszabású projekttel társadalmilag értékes és hasznos tevékenységet is ellátunk, bízunk benne, hogy a térfigyelő kamerák segítenek egy tisztább Magyarország megteremtésében.

Te is szeretnél professzionális kamerarendszert településedre vagy vállalkozásodba?
Látogasd meg kamerás megfigyelőrendszerek üzletágunk oldalát!

Köszönjük az együttműködést és a közös munkát ügyfeleinknek!

Balatonakali Község Önkormányzata
Balatonkenese Város Önkormányzata
Csetény Község Önkormányzata
Felsőörs Község Önkormányzata
Várvölgy Község Önkormányzata
„VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

it.hu