fbpx Skip to content

Informatikai hálózatépítés

it.hu logo
Macrotel áramkör fent
Számítógépes hálózat nélkül ma már egy cég működése sem elképzelhető. Tudtad, hogy a megfelelő hálózatépítés nemcsak az internet kiépítéséhez fontos? Talán te is tapasztaltad már, hogy lassan minden műszaki berendezés összeköttetésbe kerül az informatikai hálózattal.

Mit jelent ez a céges hálózatod számára?

A nyomtatók, faxok és telefonok már régóta részét képezik a vállalati informatikának, lassan pedig követik őket a kamerák, beléptető rendszerek, majd a tűzjelző- és riasztóberendezések. Nem nehéz tehát belátni: kiemelkedően fontos, hogy a vállalat informatikai hálózata stabil és időtálló legyen. Van egy jó hírünk: mindez jelentősen kevesebb költséget jelent számodra, hiszen több, különálló hálózat üzemeltetése helyett elég csupán egy, jól működő rendszert kiépíteni.
 • Vállalatod költözik?
 • Nincs még nálatok kiépített informatikai hálózat?
 • Meglévő hálózatoddal nem vagy elégedett?
 • Bővítenéd gépparkodat?
 • Új technikát (telefonrendszer, kamerarendszer) integrálnál céges hálózatodba?
Az it.hu teljes körű hálózatépítést és -üzemeltetést vállal intézmények, vállalatok, akár multik számára egész Magyarország területén.

Mit jelent a hálózatépítés?

A hálózat kiépítésén az új rendszer megvalósítását értjük, amely az alábbi folyamatot jelenti:

Igényfelmérés:

Közösen megtervezzük, ki hol fog dolgozni és milyen eszközöket használ. Egyeztetjük a számítógépek, telefonok, nyomtatók, szerverek-, és egyéb eszközök helyét.

Tervezés:

Kiválasztjuk az optimális kábelezési rendszert és a nyomvonalat, meghatározzuk a tartalék végpontok mennyiségét és elhelyezkedését.

Átadás:

A megvalósult, műszeresen átmért hálózatot tipikusan 20 év garanciával adjuk át. A mérés és a 20 év garancia a réz és optikai hálózatokra egyaránt vonatkozik.

Építés:

Védőcsövezésbe, tálcára, álpadló alá, vagy csatornába elhelyezzük a kábeleket, kiépítjük a vezetékezést, majd felszereljük a falicsatlakozókat és a központi elosztóban (rack szekrényben) a patch paneleket. Mérünk, dokumentálunk.

Mit jelent a hálózatüzemeltetés?

Javítás

Ha a hálózat meghibásodik, azonnal javítjuk. A kiszakított csatlakozótól a beázott kábelig minden javítási munkálatot ránk bízhatsz!

Bővítés

Mindig készek vagyunk új végpontokkal bővíteni meglévő hálózatod. Ha elkészült, akkor mérünk, átadunk, és garanciát vállalunk.

Költözés

Előfordul, hogy nincs több hely a bővítésre, és a cég a költözés mellett dönt. Ilyenkor az új telephelyen kiépítjük a hálózatot (tudod: felmérés, építés, átadás, garancia), majd a teljes rendszert üzembe helyezzük az új helyszínen.

Célunk:

 • stabil, időtálló hálózatot kiépíteni ügyfeleink számára
 • költséghatékony megoldást választani, így megóvni ügyfeleinket a felesleges kiadásoktól
Bizonyára benned is felmerül a kérdés, hogy a cégében milyen típusú hálózat működik a legjobban. Ne törjd tovább a fejed: hosszú évek tapasztalatai alapján kiválasztottuk a leghatékonyabb megoldásokat.

Réz- és optikai kábelezés a megbízható és gyors hálózatért

Egy megbízható vállalati hálózat kiépítéséhez a legjobb megoldás a kábelezés. A vezetékes hálózat gyorsabb, stabilabb csatlakozást biztosít, mint a vezeték nélküli, és egy sor kényelmetlenségtől kíméli meg a vállalatot. A vállalati hálózatépítéshez leggyakrabban csavart érpáras réz kábelt használunk.

3 ok, amiért a réz-kábelezés minden informatikai hálózat alapja:

 • univerzális, minden korszerű eszköz támogatja
 • csatlakoztatása minden eszközhöz egyszerű és teljesen szabványos
 • könnyen bővíthető
Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor a réz vezetéknél is létezik jobb megoldás. Ekkor egészítjük ki a hálózatépítést optikai kábelezéssel. Az optikai kábel garantáltan bevált eszköz 100 méter feletti távolság esetén, gerinckábelezésre, tehát elosztószekrények összekötésére.

Az optikai kábelezés 3 verhetetlen tulajdonsága:

 • a közvélekedéssel ellentétben meglepően olcsó
 • rendkívül strapabíró
 • érzéketlen minden külső zavarra
Bármilyen felépítésű is az  informatikai rendszered, biztos lehetsz benne, hogy kiválasztjuk a számodra leginkább működőképes hálózati rendszert. Tisztában vagyunk az árakkal és nem hagyjuk, hogy céged felesleges költségekbe verje magát!

Stabil és nagy hatósugarú Wi-Fi hálózat

A Wi-Fi népszerűsége napjainkban meredeken növekszik. Bár a Wi-Fi hálózat lassabb és kevésbé megbízható, mint a kábeles, megvannak a maga vitathatatlan előnyei. Mindenképpen javasolt egységes, menedzselt Wi-Fi hálózatot is kiépíteni, amennyiben:
 • cégednek zárt körű belsős, és vendégek számára fenntartott nyilvános hálózatra is szüksége van
 • gyakran fogadtok vendégeket, akiknek szintén szükségük van arra, hogy használják a hálózatot
 • nagy kiterjedésű az iroda, így több antennára és nagy hatósugárra van szükségetek
 • gyakori a készülékek helyváltoztatása
Fontos szembenézni egy egyszerű ténnyel, amit nem mindenki lát be:

Az otthonokban használatos Wi-Fi a legtöbb munkahelyen nem megfelelő

Az olcsó, 2,4 GHz-en működő Wi-Fi routerek otthon jól működnek, de a legtöbb vállalkozás méreteivel nem tudnak megbirkózni. Hatósugaruk túl kicsi, jelerősségük nem elegendő ahhoz, hogy 5-10 számítógépnek elegendő hálózatot biztosítsanak. Gyakran látunk olyan, átmeneti megoldásokat, hogy a cég két, alacsony hatósugarú Wi-Fi routert használ. Higgy azonban tapasztalt informatikusainknak: a két hálózat között mindig lesznek hézagok, ahol a kapcsolat megszakad, és az adatok elveszhetnek. Ez, amellett, hogy veszélyes és kényelmetlen, nem is elegáns megoldás.

Neked olyan Wi-Fi hálózatra van szükséged, amely:

 • elég stabil ahhoz, hogy a vállalat összes számítógépét kiszolgálja
 • a vállalat teljes területét lefedi
 • mozgás közben az antennák közötti váltáskor a kapcsolat nem szakad meg
A közvélekedéssel ellentétben az 5GHz és 24GHz-es, professzionális és megbízható Wi-Fi rendszerek már egyáltalán nem jelentenek komoly kiadást. Egy profi Wi-Fi hálózat azonban precíz mechanikai beállítást és komoly programozást igényel. Tapasztalt szakemberre van szükséged, hogy a Wi-Fi hálózat úgy működjön, ahogy azt elvárod.

Kábel és Wi-Fi együtt?

A legtöbb ügyfelünknek vezetékes és Wi-Fi hálózatra egyaránt szüksége van. Természetesen ez sem akadály. Így a céged egyszerre élvezheti a kábelek adta sebességet és a Wi-Fi adta mozgásszabadságot.

5 ok, amiért ügyfeleink szeretnek minket:

 • Segítünk megtervezni a valódi igényeket kiszolgáló hálózatot. Ehhez segítség az eddig megépített 25 ezer csatlakozási pont kiépítésekor szerzett tapasztalat.
 • A munkát pontosan kezdjük és határidőre befejezzük.
 • A munkavégzés során rendet és tisztaságot tartunk.
 • Az elkészült hálózatot lemérjük és garanciát válllalunk a működésére.
 • Mindig dokumentálunk.

A te cégednek is szüksége van egy új, hatékony vállalati informatikai hálózatra?

Fordulj hozzánk bizalommal! Egész Magyarország területén vállalunk hálózatépítési munkálatokat, közben garantáljuk a gyorsaságot, szakértelmet és precizitást. Lehetetlen feladattal még nem találkoztunk. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, írj nekünk!
Macrotel áramkör lent

Vedd fel velünk a kapcsolatot!