Webshop

Időpontfoglalás

Helpdesk

Hogyan fejlesztheted üzleti folyamataidat egy intelligens kamerarendszerrel?

10 újszerű felhasználási terület cégeknek, önkormányzatoknak, egyéb szervezeteknek

A kamerarendszerhez kapcsolódó gondolatok néhány éve még jórészt abban merültek ki, hogy a kamera nagyszerű eszköz a törvényellenes cselekedetek felderítésében.

Ma már ennél sokkal szélesebb körben alkalmazható.

Nézzük a kamararendszerek 10 eredményes felhasználási területét!

  1. Biztonsági kamerák felszerelése be- és kijáratoknál, valamint a parkolókban, a biztonság megteremtése érdekében.

Ez volt a bemelegítő tipp, most jöjjenek az érdekesebb esetek!

  1. Be- és kiléptetés arcfelismeréssel például gyárakban, kórházakban annak érdekében, hogy mindig csak azok a dolgozók tartózkodjanak az adott területen, akiknek erre jogosultságuk van.
  2. Sorompónyitás rendszám-felismeréssel.
  3. Játszóterek védelme és az illegális hulladéklerakás megelőzése.
  4. Gyártás során a kamera mögött működő intelligencia jelezhet, hogy kimaradt egy lépés, vagy nem a megfelelő technológiai sorrendben történt az összeszerelés, csökkentve így a gyártás során keletkező károkat.
  5. A hőkamerák jó eszközként szolgálhatnak a változások megfigyelésében, ha például a megengedettnél magasabbra emelkedik egy terület vagy egy tárgy hőmérséklete bekapcsol a riasztás, megakadályozva így a tüzeket robbanásokat pl.: egy vegyi üzemben.
  6. Folyamatok érintésmentes lebonyolításának kiváló eszköze lehet a kamerarendszer. Például gondoljunk itt egy tevékenységfigyelésre, melynél két pont között van egy bekamerázott átadási pont, ahol az analitika elemzi a vizsgálatra érkezett mintaanyagot.
  7. Az egészség és a testi épség védelmében is kiemelt szerepet tölthet be. Segítségével csökkenthető a reakcióidő és megelőzhető a veszély.
  8. Szállodák, szolgáltatók számára lehet óriási segítség abban, hogy megfelelő színvonalon tudják a szolgáltatást biztosítani.
  9. Hatalmas területek ellenőrzése során megspórolható a rendszeres bejárás.

Tudj meg többet kamerarendszereinkről!

TOVÁBB

Bizonyára beindult már a fantáziád, és több ötleted is van a kamerarendszer bevezetése kapcsán. Az alkalmazási területek mellett érdemes tisztában lenni néhány fontos tényezővel, amelyek segítenek az igényeinket legjobban kiszolgáló kamerarendszer választásában.

Milyen szempontok alapján válassz kamerát a vállalatodnak?

Kültérre vagy beltérre?

  • Csőkamera: adottságainak köszönhetően inkább kültérre ajánlott. Simlédere kiküszöböli a napfényt és nagyobb infratávolságot biztosít. Képes lehet akár 80m-ig is ellátni.
  • Dómkamera: esztétikus megjelenésének köszönhetően beltéren és kültéren is alkalmazható. Infratávolsága: 30m.

Nappali és/vagy éjszakai képalkotás?
Különböző típusú kamerákat fogunk javasolni abban az esetben, ha kifejezetten nappal kell a területet figyelni, és akkor, ha éjszaka is kiváló képre van szükség.

Milyen az optika típusa?
A kamerával milyen messze szeretnénk látni, és milyen szöget fedjen le a kamerakép.

Milyen extra funkciókra lehet szükség?
Egyszerű térfigyelés vagy az észlelt kép alapján az intelligens rendszer további folyamatokat indítson el.

Mennyi ideig rögzítsen?
Egy esemény után te magad meghatározott ideig visszanézheted a rögzített anyagokat.

Amint láthatod, a kamerarendszer számos előnyt kínál a cégeknek. Nem csak a betörések ellen véd, hanem kritikus szerepet játszik a biztonságos munkavégzésben is.

Sőt, egy jól megválasztott, szakszerűen telepített és üzemeltetett kamerarendszer az üzleti folyamatok fejlesztését is támogatja. A megfigyelő kamerákba történő befektetés tehát több szempontból is gyors megtérülést eredményezhet bármely szervezet számára.

Tudj meg többet kamerarendszereinkről!

TOVÁBB
IT.hu