Webshop

Időpontfoglalás

Helpdesk

Ideje felhőre váltani: Így válhat előnyödre a felhőalapú kameraszolgáltatás

Egy kamerarendszer kiépítése több célból valósulhat meg. Csetény Község Önkormányzata az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében vette igénybe kameraszolgáltatásunkat. A kamerafelvételek felhő alapra helyezésével azonban ennél sokkal több lehetőség nyílt meg előttük.

A kamerarendszerek nemcsak betekintést engednek az önkormányzat számára abba, hogy mi folyik a megfigyelt területeken valós időben, de könnyedén vissza is tudják játszani az eseményeket, így bizonyítékot nyerhetnek nem kívánt történések esetén is. Távollétükkor távoli hozzáférést használhatnak, számítógépükön, tabletükön vagy akár okos telefonjukon keresztül.

A benne rejlő lehetőségek

A kameraképeket a nálunk elhelyezett központi szervereinken rögzítjük és biztonságosan tároljuk, így ügyfél oldalon ez nem jár semmilyen üzemeltetési feladattal és nem kell helyi tárolókapacitást fizetni a felvételek mentéséhez. A csetényi önkormányzat esetében sincs szükség önálló szerverekre a kameraképek tárolásához, hiszen a mi felhőnkben, biztonságosan és egyszerűen tárolhatják azokat.

„Csetény község településen 2 éve működik a kamerarendszer, ami az it.hu-nak köszönhetően egy speciális kondícióban jött létre” – számolt be a kezdetekről Sludné Varga Diána alpolgármester.

A kamerafelvételeket a böngészőn keresztül vagy egy erre megfelelő alkalmazás használatával, kizárólag az arra jogosult felhasználók érhetik el.  Az eléréshez és visszanézéshez olyan jogosultságot adunk, amellyel mindenki csak a saját kamerájának képeit éri el, ezzel is lehetőséget biztosítva arra, hogy élőben tudja nézni, lementeni, vagy esetleg visszanézni a felvételeket. A felvételek elérhetőségi idejét mindig ügyfeleink igényei alapján, egyedileg állítjuk be.

A felhő alapú kameraszolgáltatás kifejezetten hasznos lehet azok számára, akik szeretnének kamerát elhelyezni, de a kameraképek eléréséhez és visszanézéséhez kapcsolódó műszaki problémákkal már nem akarnak megküzdeni, illetve akik szeretnék adataikat biztonságban tudni az adatvesztéstől vagy attól, hogy illetéktelenek birtokába jussanak a felvételek.

Szolgáltatásunkkal a kameraképek rögzítéséhez szükséges eszközök beszerzését és üzemeltetését is meg tudjuk spórolni ügyfeleinknek. Fontos szempont lehet a felhőtechnológia választása esetében az is, hogy a kamerafelvételek rögzítését érdemes valóban profi informatikai szakemberekre bízni, hiszen ezzel a saját üzletedre szánt idődet is növelheted.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hírlevél

Csetényben a Tisztítsuk meg az Országot! pályázat keretében került kiépítésre a felhőalapú kamerarendszer, amellyel az önkormányzat célja az illegális hulladéklerakás megelőzése volt. Kiemelt jelentőségű volt az alpolgármester számára, hogy a kameraképek rögzítése a felhőbe történjen – amelyre a telepített kamerák is alkalmasak –, hiszen az adatok teljes biztonságban tartása elengedhetetlen minden köz- és magánintézmény számára. Az adatfeldolgozás jogszerűségét természetesen adatfeldolgozói szerződésben is rögzítettük.

„A kiépítés óta gyakorlatilag a településen belül megszűntek az illegális szemétlerakások, illetve a közbiztonságunk addig is kiemelten jó volt, de azóta azt tudom mondani, hogy még tovább javult, és a kialakított kamerarendszer nagyon nagyban segíti az esetleges események felderítése során a rendőrség munkáját is” – mondta az alpolgármester.

A szolgáltatás előnyeinek köszönhetően az illegális tevékenység gyanúja esetén Csetény Önkormányzatának erre kijelölt munkatársai egyéni jogosultság birtokában, nagy felbontásban bárhonnan elérhetik a kameraképeket, sőt akár élőben is nézhetik azokat.

„Üzemeltetési vonatkozásban maximálisan elégedettek vagyunk az it.hu-val, hiszen bármilyen meghibásodás van, akkor ők jönnek és ezt javítják, sőt van, amikor előbb jönnek, minthogy mi bejelentenénk a hibát” – jellemezte a közös munkát Sludné Varga Diána, alpolgármester. „Az it.hu-nak ezt a szolgáltatását mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Ha a te vállalkozásod számára is gondot okoz a beállítások naprakészen tartása, a folyamatos telepítések és a kapcsolódó infrastruktúra bővítése újabb kamerákkal, akkor érdemes lehet felhő alapú technológiára váltanod.

Kattints, és ismerd meg bővebben felhő alapú kameraszolgáltatásunkat!

it.hu