fbpx Skip to content

Telefonközpont üzemeltetés

it.hu logo
Macrotel áramkör fent

Mit jelent a telefonközpont üzemeltetés?

  • Megelőző karbantartást: A telefonközpontokat típustól függően negyedévente, félévente, évente karbantartjuk. Ez a teljes rendszer, különösen a szűrők és ventillátorok tisztítását, a telefonközpontokban keletkező hibalisták ellenőrzését, és megszüntetését, valamint a biztonsági mentés elvégzését jelenti.
  • Javítást: Ha valamely funkció nem működik vagy valamelyik alkatrész meghibásodik, a hiba elhárítását a vállalt határidőkön belül.
  • Változáskövetést: Költözések, névváltozások, telefonszám módosítások beállítását, új funkciók programozását, hívásirányítás optimalizálást.

Milyen reakcióidőre számíthatok?

5×8 vagy 7×24 órás rendelkezésre állást ajánlunk. Mindkét esetben két féle hibát különböztetünk meg.
  • Sürgős hiba: A teljes rendszert vagy a vonalak 30%-át érintő hiba. Nincsenek bejövő vagy kimenő hívások, nem lehet átkapcsolni, nem működik a hangbemondás, stb.
  • Normál hiba:  minden más
Sürgős hiba esetén 4 órán belül, normál hiba esetén 8 órán belül megkezdjük a hibajavítást. Az időt 5×8 esetén munkaidőben, 7×24 esetén egyszerűen órában számoljuk. Munkaidőnek a 8:00-tól 16:00-ig terjedő időszakot tekintjük. Természetesen ettől eltérő konstrukciót is tudunk vállalni, amely előzetes egyeztetést igényel.

Miért fontos, hogy legyen üzemeltetőm/karbantartóm?

A telefonrendszer megbízhatósága teljesen más megítélés alá esik, mint az informatikai rendszeré. Ha egy cég weboldala pár napig nem működik vagy számítógépeit, szervereit időnként újra kell indítani, azt a vállalkozások többsége elfogadhatónak tartja. De ha egy telefon nem ad tárcsahangot, vagy egy céget a vezetékes vonalán nem lehet felhívni, azt azonnal súlyos problémaként értékeli mindenki. Fontos tényező az is, hogy a telefonközpontok javítása nehezebb, bonyolultabb feladat mint egy PC hiba, és az alkatrészek elérhetősége és ára is teljesen más. Ha a hiányzó alkatrész nem áll a szolgáltatónál rendelkezésre, általában hosszadalmas feladat a beszerzése.

Vállaltok új rendszer telepítést is?

Igen. Eddig közel 10 ezer mellékállomást telepítettünk le.

Kedvenc gyártóink:

Macrotel áramkör lent

Vedd fel velünk a kapcsolatot!