Webshop

Időpontfoglalás

Helpdesk

Hőkamerás testhőmérés – a megoldás a biztonságos újranyitáshoz

Már az egész ország készül a vészhelyzet utáni nyitásra. Nagyon valószínű, hogy az egészség megóvását szolgáló biztonsági intézkedések még sokáig fennmaradnak a járvány elmúltával is. Továbbra is tartanunk kell majd a távolságot, hordanunk kell a maszkot, kerülnünk kell a zsúfoltságot, és ki kell szűrnünk, ha egy ember már meglévő tünetekkel (mint például láz) kíván bejutni valahova.

Hogyan előzhetjük meg, hogy egy Covid-tünetekkel rendelkező ember lépjen be az épületbe/helyiségbe?

A Hikvision testhőmérsékletre optimalizált hőkameráival rendkívül egyszerűen felismerhető a legtipikusabb tünet, a láz. A kamera telepítése nem vesz sok időt igénybe, ugyanakkor rengeteg időt spórol meg az adott hely vagy helyiség üzemeltetőjének. Kezelése pofonegyszerű, szinte bármelyik kollégára rábízható, nem igényel különösebb szaktudást.

Milyen területeken javasolt a hőkamerás megoldás alkalmazása?

A hőkamerás megoldásokat olyan helyeken javasoljuk alkalmazni, ahol nap mint nap sok ember fordul majd meg egy légtérben, és ahol várhatóan számottevő lesz az emberek közötti fizikai kontaktusok száma.

Irodaépületek

Rengeteg irodaépület szinte üresen áll, aki csak teheti, otthonról dolgozik. Amikor a home office-t végre felváltja a személyes jelenlét az irodában, a megszokott tömeg visszatér az épületbe. Fontos, hogy a szigorú járványmegelőzési előírásoknak megfelelően biztosítsuk a dolgozók számára a szabad be- és kijárást.

Tömegközlekedés

Akik a járvány miatt otthon maradtak, vagy autóra váltottak, újra megjelennek a tömegközlekedési eszközökön, az állomásokon. A járványmegelőzési intézkedések ugyanannyira hangsúlyosak lesznek, mint a jegyek ellenőrzése.

Éttermek, vendéglátó egységek

Az emberek másra sem vágynak, mint kiszabadulni, társasági életet élni, egy ízletes vacsorát elfogyasztani a kedvenc éttermükben, félelemérzet nélkül.

Hotelek, szálláshelyek

A veszély elmúltával jelentős tömegek fognak megjelenni a hazai szálláshelyeken is. A vendégek a megfelelő hotel kiválasztásakor nemcsak a pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket és a szolgáltatási palettát fogják számba venni, hanem legalább ekkora hangsúlyt fognak fektetni a biztonságra is.

Szabadidőközpontok, sportlétesítmények, rendezvényhelyszínek

Szinte elkerülhetetlen, hogy az emberek közel kerüljenek egymáshoz, megérintsék ugyanazokat az eszközöket. A látogatók szabadon és biztonságosan szeretnének szórakozni és sportolni.

Színházak, mozik

A színházak, mozik termeiben a távolságtartás az egyes ülőhelyek kihagyásával még némiképp tartható, azonban nem szabad arról sem elfeledkezni, hányan fordulnak meg egy légtérben rövid idő leforgása alatt. Senki sem szeretne nagy árat fizetni egy pompás előadás vagy egy izgalmas film megtekintéséért.

Repülőterek

A repülőterek forgalma is erősen meg fog növekedni a nyitást követően. A korábban elvárt biztonsági intézkedések járvány okozta kiterjesztése továbbra is indokolt marad.

Üzemek, gyárak

Vannak üzemek, amelyek a vészhelyzet idején is tovább működtek, itt feltehetően már bevezetésre kerültek a járványügyi megoldások. Vannak azonban üzemek, amelyek bezárásra kényszerültek, itt a dolgozók és a gyártási folyamat védelme érdekében a megbízható feltételek megteremtése elengedhetetlen az újbóli működéshez.

Kórházak

Az egészségügyi intézményeknek is fel kell készülniük a biztonságos keretek közötti korlátlan betegfogadásra.

Szupermarketek

A dolgozók és vásárlók közös érdeke, hogy csak egészséges emberek tartózkodjanak az üzletekben.

Iskolák

A fiatal korosztály tagjai, akik most az otthon kényelmében tanulnak, viselik talán a legnehezebben a szabadságuk korlátozását, ezért rájuk különösen oda kell figyelni, ha majd ismét közösségbe járnak.

Nem tehetünk mást, mint hogy maximálisan felkészülünk, és minden erőnkkel a megelőzésre koncentrálunk annak érdekében, hogy ismét teljes életet élhessünk, bevételt termelhessünk, munkát adhassunk. A hőkamerás testhőmérés kiváló megoldás a társas életünk visszanyerésére.

Látogasd meg kamerás megfigyelőrendszerek oldalunkat bővebb információért Kattints ide

Forrás: RIEL Elektronikai Kft.

IT.hu